ÉTELOSZTÁST SZERVEZÜNK! – csakazértis, ha már egyszer tilos!

A mi kis szeretet-közösségünk ismét egy szokatlan adománygyűjtést és reményeink szerint vidám ajándékosztást szervez.
Pontosan úgy, ahogy öt esztendeje már, minden Karácsony közeledtével!
Nem vagyunk sem politikai, sem egyházi szervezet, s ha jobban belegondolunk, a „civil” kategóriába is csak nagy nehezen férnénk be. De valahogy képtelenek vagyunk beletörődni a napok óta dagadó rémhírek sokaságába – hogy mostantól nekünk ez is tilos lehet!

Megértettük, nem mehetünk a közterületekre – megyünk egyenest az árvák otthonaiba! Tehát lépünk, szervezünk, mert a szegényeknek is jár némi ünnep a nagyságoséknak járó, nagy karácsonyi hacacáréból.
Mostantól karácsony napjáig, hetente újabb és újabb felajánlásokat teszünk közzé – aki szeretné, így is csatlakozhat, s tehet jó szívvel, másokért!

Emlékszik még valaki?
Ernő bácsi – az öreg, mackós jótékonykodó…

Lehet annak már három-négy esztendeje, hogy egy kedves, hetvenes bácsi felkereste a barátunkat. Arra kérte őt, segítsen – segítsünk neki, hogy ő meg másoknak segíthessen! Tehessen valami jót valakiért… A bácsi a néhány évvel azelőtt meghalt felesége után maradt „örökségét” szerette volna ránk bízni: merthogy Ernő bácsi egy egész szekrény mackót örökölt. Mackókat, melyekről azt gondolta, jobb helyen is lehetnének, mint az ő kopottas szekrényében. Arra kért, mutassuk meg ezt a kedves mackó családot a blogunk oldalán!

Elárulta akkor, hogy egy közeli ismerősének gyermekeit szeretné meglepni, ajándékra gyűjtene, de a szerény nyugdíja nem teszi lehetővé, hogy az ajándék árát összegyűjtse. Elhatározta hát, hogy pénzzé teszi egy részüket, megválik a mackóktól, melyek a gyűjtők előtt jelentős értéket képviselhetnek. Arra gondolt, talán akadnak majd vállalkozók, akik szívesen tennék a cégük vitrinjébe valamelyik plüssmackót, tudva, milyen fontos segítséget nyújtottak a megvásárlásukkal. Nemes, szép gondolat volt ez akkor, szívesen tudósítottunk az akkori elhatározásról! Több mackó is új gazdára lelt, s a kislány végül megkaphatta ajándékát Ernő bácsitól…

Aztán a perzselő nyárban érkezett a megmásíthatatlan hír: Ernő bácsi meghalt, hosszú útra indult szeretett felesége után…

Tegnap este megcsörrent a barátunk telefonja. A néhai öregember fia hívta. Mesélt Ernő bácsi utolsó heteiről, a betegségről, melyet végül nem sikerült legyőznie. A fiú hangja olykor elcsuklott, de kisvártatva a lényegre tért. Szeretné beteljesíteni édesapja akaratát. Arra kérte a barátunkat, menjen el újra Ernő bácsiék házába, s fotózza le a még megmaradt medvebocsokat. Ő pedig ma arra kért minket, adjuk hírül a nagyvilágnak: Cila néni és Ernő bácsi mackói új gazdáikat keresik – valamennyit a gondjainkra bízta, s mostantól eladó valamennyi! Karácsony előtt, a nagy ajándékozások idején talán mindegyik kismedve új gazdira lelhet! Az így befolyt pénzből meleg holmit, élelmiszert és tüzelőt vásárolhatunk a rászorulóknak!
Íme a mackók, “akik” gazdit keresnek:


Lilla Pelb, a mindig vidám kislány


Roy, a tengerész, a maciflotta kapitánya


Kompisarna, a világszép hercegkisasszony


Gloria a divat megtestesítője, Maciland szépe


Lilla Tomtenisse, klasszikus szépség, Teddy tündérlány


Anna – minden mackó közül a legnagyobb, s talán a legszebb medvebocs


Bana az egyetlen szalagos tündér


Karl Alfred egy igazi úriember – vagy inkább úrimackó!

Csak tessék, tessék, minden bájos kismackó eladó! A befolyt pénzből tehát szegény sorsú öregek karácsonyát kívánjuk rengeteg meglepivel felvillanyozni!

Nos, azt gondoljuk, ennél többet magunk sem tehetnénk: közreadjuk a medvegyűjtemény darabjairól készült képeket. Tessék megnézni valamennyit! Itt minden mackó eladó! Akit érdekel közülük akár egy, kérjük, írjon az alábbi címre:
revolucio.blogin@gmail.com

Mi csak egyetlen darabot szeretnénk megvásárolni – a legutolsót, ami megmarad, hogy odaülhessen az asztalunk szélére, emlékeztetve bloggereinket a legfontosabb emberi érzésre, a szeretetre!

Minden adakozó tudni fog az általa felajánlott adomány sorsáról. De mert értjük az idők szavát, már mi is parancsra félünk… sem az adományozók, sem az ünneppel megajándékozottak körét nem tesszük közszemlére itt, a blogon.
Köszönet minden segítségért!!!